Hergebruik

De SOEK stimuleert hergebruik en het creatief omgaan met afdankertjes die normaliter bij het grofvuil terechtkomen. Wij doen dat via:

Recycling workshops

Op initiatief van de SOEK worden er, bij voldoende belangstelling, creatieve recycling workshops georganiseerd. Hier kan iedereen tegen een geringe bijdrage zien en beleven hoe je van afdankertjes weer blikvangers kunt maken.

Facebook

Op onze Facebookpagina presenteren we regelmatig ideetjes over hergebruik en duurzaamheid.

Reparatie

De SOEK is sterk voorstander van het hergebruik van kapotte spullen door reparatie door de hiervoor in Oegstgeest in het leven geroepen burgerinitiatieven. Wij zoeken naar samenwerking met andere burgerinitiatieven.

Werkgroep Duurzaamheid

De Soek maakt deel uit van de werkgroep Duurzaamheid van de gemeente Oegstgeest en ondersteunt van harte het duurzaamheidsbeleid om de afvalberg te verminderen.

Word vrijwilliger bij Kringloopwinkel Soek

De SOEK wordt volledig gerund door vrijwilligers in alle geledingen, van bestuur tot chauffeur en verkoper. Zij werken met hart en ziel voor de winkel. Bent u op zoek naar een vrijwilligersplek? Heeft u een bepaalde passie of kennisgebied? Bent klantvriendelijk? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Wij hebben regelmatig behoefte aan nieuwe medewerkers. U krijgt bij ons ook de kans om nieuwe vaardigheden op te doen.